• 10. august 2019
  • 00:00

Skolefest i Hjerting 47 år efter lukningen

Elever der har gået i Hjerting skole inviteres til fest lørdag den 10. august i Hjerting forsamlingshus

Næsten et halvt århundrede efter Hjerting skole lukkede og slukkede, inviteres der nu for første gang til skolefest for alle gamle elever lørdag den 10. august i Hjerting forsamlingshus. Hjerting skole blev opført i 1882 og fungerede som landsbyskole i 90 år, før den lukkede i 1972, hvorefter eleverne blev overført til Lintrup skole. Skolen der havde elever fra 1. til 6. klasse var tre-klasset, idet der gik to årgange i hver klasse. Skolen havde kun to lærere. 1. januar 1938 blev lærerinde Gudrun Jensen ansat til at undervise ”de små klasser”, så alle der deltager i skolefesten har haft fornøjelsen af frøken Jensen, der selv var med til at lukke skolen 34 år senere, hvorefter hun fortsatte i Hygum skole frem til pensionsalderen.

En lille privat videooptagelse, hvor hun fortæller om, da tyskerne kom til skolen under krigen, vil blive vist på et 2×2 meter lærred på dagen, som i øvrigt starter med frokost i Hjerting forsamlingshus. Senere er der kaffe og hjemmebag på sportspladsen, og der bliver mulighed for at gense både kirken de gamle klasseværelser, som har været i privat eje siden skolen lukkede, og dagen slutter af med middag i forsamlingshuset.

Prisen for hele arrangementet bliver 300 kroner inklusiv drikkevarer. Efter kl. 21 koster øl/vand/vin 10 kroner. Et eventuelt overskud doneres til Hjerting Forsamlingshus.

Man kan uforpligtende tilmelde sig Facebook gruppen, der er lavet i forbindelse med arrangementet. Den hedder Hjerting skole-fest, Sønderjylland. Er du ikke på facebook, kan du tilmelde dig eller høre nærmere ved at kontakte Lissi på 2134 1024 eller Jakob på 2220 9094.