Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Reformationsjubilæum i Lintrup 2017

Menighedsrådene i Lintrup-Hjerting og Sønder Hygum inviterer til Luther aften i Lintrup Præstegård torsdag d. 12. januar.
Aftenen om Luther markerer, at det i år 500 år er siden, at Martin Luther slog sine 95 teser mod den katolske kirkes afladshandel op på kirkedøren i byen Wittenberg i Tyskland. Opslaget af teserne blev startskuddet til reformationen og bruddet med den katolske kirke. Jubilæet markeres overalt i menighedsråd og samfund i folkekirken.
Som optakt til jubilæet kommer fortælleren Ditte Krøgholt til Lintrup d. 12. januar og genfortæller forfatteren Jakob Knudsens store romaner Angst og Mod om Luther. Det er både historiske romaner, en psykologisk skildring og en kristen forkyndelse og en chance for at forstå Luther, og hvad han ville.

Ditte Krøgholt var i mange år højskolelærer, bl.a. på Rødding Højskole, og har desuden været redaktør af Højskolebladet og Højskolesangbogen og medlem af Salmebogskommissionen. Ditte Krøgholt har nu i en årrække levet som fortæller, der genfortæller store romaner – uden manuskript. Hun har tidligere med stor succes genfortalt brudstykker af en Landsbydegns Dagbog i Sognehuset i Sønder Hygum. Der venter derfor tilhørerne en stor oplevelse d. 12. januar i Lintrup Præstegård.
Menighedsrådene fortsætter markeringen af reformationsjubilæet med filmaften om Luthers liv d. 7. februar i Lintrup og foredrag om Luthers teser d. 8. marts i Sønder Hygum